Dustin has only nickels and quarters in his piggy bank. He has 49 coins total for a combined value of $8.85. How many of each does he have . SHow your work

Answers

Answer 1
Answer: x-\ nickels\ny-\ quarters\n\n0,05x+0,25y=8,85\nx+y=49\ \ \ \ x=49-y\n\n\0,05(49-y)+0,25y=8,85\n2,45-0,05y+0,25y=8,85\n0,2y+2,45=8,85\ \ \ | subtract\ 2,45\n0,2y=6,4\ \ \ | divide\ by\ 0,2\ny=32\n\nx=49-32=17\n\nHe\ had\ 17\ nickels\ and\ 32\ quarters.

Related Questions

Pls help asap find the inequality represented by the graph​
Jane is 7 years older than John.If the sum of their ages is 43.How old is Jane and how old is John​
So, I really need help with functional notation...If anyone could help me solve these problems, I'd be extremely grateful!!Given the function G ( x ) =sqrt 2x-1 , find the value G (1), G(0), G(5), G(-4). Given the function F ( x ) = x^2 - 3 x + 1, find the value F (-3), F(0), F(1). Given the function H ( x ) = 3 x - 1, find the value H (2).
Solve the equation. x + 1/6 = 6 A. x = -6 1/6 B. x = -5 5/6 C. x = 5 5/6 D. x = 6 1/6
Two angles in a triangle add up to 85 degrees what is the size of the third angle

Of the runners in a marathon through northeastern Pennsylvania, 94.12% finished the race. If 2,125 runner started the race, how many finish the race?

Answers

To find a percentage of a number, multiply the number by the decimal version of the percent.

For 94.12%, the decimal form is 0.9412 (because 94.12% really means 94.12 out of 100).

So, to find 94.12% of 2125, multiply the decimal form by the number:

2125 × 0.9412 =2000.05, so 2000 people finished the race.

Leiff goes online to buy a new video game. He finds a site that currently has a promotion of 15% off on all orders over $50. Leiff decides to buy his video game, with a price tag of $128, at this site because he knows that he will get the 15% discount when he checks out. Leiff pays 5. 3% sales tax on the discounted price and pays a shipping fee of $4. 75. What is the total of Leiff’s online purchase? a. $112. 84 b. $114. 57 c. $118. 82 d. $119. 32 Please select the best answer from the choices provided A B C D.

Answers

The total of Leiff’s online purchases will be $119.32.Option d is correct.

What is the percentage?

It's the ratio of two integers stated as a fraction of a hundred parts. It is a metric for comparing two sets of data, and it is expressed as a percentage using the percent symbol.

If the video game's original price is $128 and the discount is 15%, then Leiff paid (100-15) = 85% of the original price for the item.

Consequently, the video game's price is as follows:

(0.85 x 128) = $108.80.

Leif must contribute an additional 5.3% of the new price, so

(100 + 5.3) = 105.3% of the new price

= (1.053 x 108.8) = $114.57

Including the video game's shipping cost,

114.57 + 4.75 = $119.32

Thus, the total price is $119.32

Learn more about the percentage here:

brainly.com/question/8011401

#SPJ5

Answer:

yea what the other guy said

How much would $200 invested at 4% interest compounded monthly be worth after 8 years? Round your answer to the nearest cent. a(t)=p(1+r/2)^nt
A. $205.40
B. $273.71
C. $322.83
D. $275.28

Answers

your formula is wrong
it should be
A=P(1+ (r)/(n))^(nt)
A=future amount
P=present amount
r=rate in decimal
n=number of times per year compounded
t=time in years


given
P=200
R=0.04
N=12 (12 months in 1 year)
t=8


A=200(1+ (0.04)/(12))^((12)(8))
A=200(1+ 0.003333333)^(96)
A=200(1.003333333)^(96)
A=275.279
round
275.28

D is answer

The worth of  $200 invested at 4% interest compounded monthly after 8 years would be $275.28.

What is the future value?

When an amount is compounded monthly, both the amount invested and the interest accrued increase in value every month.

The formula for calculating future value:

FV = P (1 + r)^nm

  • FV = Future value
  • P = Present value
  • R = interest rate
  • m = number of compounding
  • N = number of years

$200(1 + 0.04/12)^(12 x 8) = $275.28

To learn more about future value, please check: brainly.com/question/18760477

#SPJ5

Write 0.87 as a fraction in simplest form.

Answers

Write the decimal number as a fraction
(over 1)
0.87 = 0.87 / 1

Multiplying by 1 to eliminate 2 decimal places
we multiply top and bottom by 2 10's

Numerator (N)
N = 0.87 × 10 × 10 = 87
Denominator (D)
D = 1 × 10 × 10 = 100

N / D = 87 / 100

Simplifying our fraction

= 87/100

= 87/100

Estimate the sum of 202 and 57.

Answers

The estimated sum of 257 and 57 is 260.

What is estimation?

An estimation is a guess or an assumption about a value that isn't too far off, estimate in math is an approximate value close enough to the correct value. A lot of guesses are made to make math easier and clearer.

Given that, what can be the estimate the sum of 202 and 57.

To find the estimate the sum of 202 and 57, we will take round numbers for 202 and 57,

In 202, the last digit is 2 which is less than 5, so we will round down to make it 200

In 57, the last digit is 2 which is more than 5, so we will round up to make it 60

Now, 200+60 = 260

Hence, the estimated sum of 257 and 57 is 260.

Learn more about estimation, click;

brainly.com/question/17961193

#SPJ5

The estimate sum of 202+57 is equal to 259

a chef prepared five chocolate tortes for a dinner party. the guest consumed 2 5/16 tortes. how many tortes are left?

Answers

Answer:

2(11)/(16) chocolates tortes are left.

Step-by-step explanation:

As per the given statement:

Chef prepared total number of chocolates tortes for a dinner party = 5

and

The guest consumed the number of chocolates tortes = 2(5)/(16) = (37)/(16)

We have to find the how many tortes are left.

Remaining number of chocolates tortes are left = 5 - (37)/(16)  = (80-37)/(16) = (43)/(16) = 2(11)/(16)

Therefore, 2(11)/(16) chocolates tortes are left.

Number of tortes left after consumed by guest is,

⇒ 43/16

We have to given that,

A chef prepared five chocolate tortes for a dinner party.

And, the guest consumed 2 5/16 tortes.

Hence, Number of tortes left after consumed by guest is,

⇒ 5 - 2 5/16

change into improper fraction,

⇒ 5  - 37/16

⇒ (80 - 37)/16

⇒ 43/16

Therefore, Number of left tortes is, 43/16

Learn more about the subtraction visit:

brainly.com/question/17301989

#SPJ6